Home > Solved Windows > Solved: Windows XP Installation BSOD At "installing Devices"

Solved: Windows XP Installation BSOD At "installing Devices"

Fine but it wouldn't install the NIC properly. PLEASE HELP Aaron Says: January 6, 2007 at 2:17 am I have done everything that Joe K has done so far, but when I try to delete the file, it says, its not failing on any inf files…. I am posting this from inside knoppix. click site

Report momsworld- Oct 30, 2011 12:24PM The model. I went into setupapi.log and found the last few lines to contain a inf file that reads as follows…C:\WINDOWS\inf\oem11.inf the next line after that starts with "Driver not trusted" , so Thanks… […] Fix Atimpab.inf Errors - Windows XP, Vista, 7 & 8 Says: November 15, 2014 at 12:35 am […] XP Installation – The 34 minute hiccup | Nitin's World – Dee Says: February 19, 2007 at 3:01 am Hi, I am still having a problem with the 34 min thing! http://www.tomshardware.com/answers/id-2957306/windows-install-crashes-installing-devices-irql-equal.html

Had to do delete another inf on the next try. Dave Says: November 22, 2006 at 8:38 pm Doesnt work for me.. Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. So I would advise you to try installing Windows 2000 and if that installed and works properly then the 34 minute solution would be applicable but if even 2000 doesn't work

This one works!!!! I have tried 3 copies of XP, mine (pro, legit), a burned copy of mine, and a friends. Report momsworld- Oct 30, 2011 06:13PM Thank you, I will try this tomorow, I have'nt got nlite but I take it I can download it, its been a long day trying Dave Says: December 20, 2006 at 8:07 pm Same prob as you Andy, i need help too!

loud computer Doofus issue. Each time I dont repair, I do a fresh install, formatting my drive each time. This is a gem. https://forums.techguy.org/threads/solved-windows-xp-installation-bsod-at-installing-devices.600477/ But if you do not find what you are looking for, you can make a request to the contact page article.

Fairuz Talib Says: February 17, 2007 at 7:38 am Referring to my previous comment, it's not Microsoft mouse… actually it's Dell's mouse. I can not get into the inf file to delete the problem, it is the same problem stated by a few other people. In fact, stay unplugged from any printers, scanners, multifunction devices, cameras, webcams, USB speakers, wired or wireless networks (unplug cables/disable wireless), unplug PDAs, memory card readers, etc. ... Please help vipul Jim Says: January 22, 2007 at 4:26 pm I had the same problem.

I even unattached all of my other cards (Ethernet, Modem, Sound) and tried it then, but nothing. http://newwikipost.org/topic/1oZjMv7OKL6PZNZqOG6cZaFYxcyBX2yl/Sysprep-Running-a-script-before-quot-Setup-is-installing-devices-quot.html Thanks nitinpai Says: November 6, 2006 at 3:51 pm You won't have problems until and unless the OS is dependent on machine.inf. you dont need to format the drive, simply delete C:\Windows and C:\ProgramFiles so windows start fresh. Subscribe to our newsletter Sign Up Team Terms of Use Contact Policies CCM Benchmark Group health.ccm.net Log in or Sign up Tech Support Guy Home Forums > Operating Systems > Windows

Terms of Use Privacy Policy Licensing Advertise International Editions: US / UK India Nitin\'s World About Me Contact Me Categories AJAX Blogging Computers & Internet Concepts Firefox Frameworks IOC J2EE http://realink.org/solved-windows/solved-windows-installation-mouse-problems.html I have a new VAIO laptop that cam pre installed with VISTA. PWM Says: December 13, 2006 at 2:10 am Great solution. If you see that error again, write down the full error message and post it here.

Join over 733,556 other people just like you! This is an auto promt that comes up C:\> (then I typed in WINDOWS\inf after the >) Thanks for all the other posts…I have tried everything…debugging did not work either, disabling I managed to solve my problem in the manner which I have put up in this post. navigate to this website David.

then i can get to the screen where it asks you to go to safe mode or start windows normally, but if i choose start windows normally it loads and restarts Style Default Style Contact Us Help Home Top RSS Terms and Rules Copyright © TechGuy, Inc. Now the installation goes as far as 18 mins left but freezes on "registering components" part.

Thanks for the help Andy Tom Says: December 13, 2006 at 6:38 pm This worked a treat.

This makes me think the hard drive is ok. Deleting the last *.inf file does not seem to do the trick. i've tried 1) restarting setup (several times), including running a new one from the boot disc 2) disabled USB, network, comm, and sound from BIOS before setup.... Tried to find failsafe options for my BIOS, to no avail.

You can believe how much time this saved me. The last line in the file is: class installer failed: an exisiting device was found that is a duplicate of of the device being manually installed. Tell you what, if you are going to be slip-streaming, you might as well create a slip-streamed Windows XP disk with SP2 already on it (I would expect the USB bugfix my review here I haven't seen this before [I've bookmarked it] - have you ever seen this one in person? (I hadn't seen or heard of it at all until I followed your link).

you just have to unplug a USB device you currently have plugged in. Thanks All, still searching for a solution, Robert Adrian Says: January 4, 2007 at 5:14 pm Mine has this issue but after following the instructions and deleating volume.inf i still have I love you. If so, wipe the drive & try the installation again: make sure to enter the Bios beforehand, and check on the Power Management functions - make sure that when plugged in

no is MIM2230, its a friends laptop they asked me to try and fix it after they had tried to up grade it to vista then back again to xp, everything I have farmatted 3 times but still no luck. karabeara2791, Mar 4, 2017 at 11:48 PM, in forum: Windows XP Replies: 2 Views: 134 flavallee Mar 5, 2017 at 9:10 AM Cannot download new browser on Windows XP SP3 Pro This made me realise that XP installation checks for the system's hardware right during the installation and if it finds any hint of a faulty h/w it gets stalled.

But it did nothing for the installation hang up (though it did cause the monitor cycle through power save mode repeatedly with the screen going black then resuming the installation screen Booted XP CD to recovery console. 2. nitinpai Says: December 22, 2006 at 9:21 am Hi guys, I was kinda busy in my work and did not pay much attention to my blog. The F8-debugging works for me.

Disable on board LAN, USB, serial ports, and parallel ports. 2. PLEASE HELP CRowe Says: December 11, 2006 at 12:30 pm I am having this same problem. And any built-in USB controllers on the motherboard.