Home > Solved Strange > Solved: Strange Dual Boot Problem

Solved: Strange Dual Boot Problem

As far as I'm aware an operating system can't change the BIOS configuration, that is, without overwriting all of it. I'm using Windows 8.1 and I get the "Recovery" window. Did you try asking on ubuntuforums.org? deshackSeptember 2, 2015 at 3:07 pm Reply Hi, maybe Windows is in fastboot mode. Check This Out

I feel I might have stumbled up against some inherent limitation in GRUB and/or Windows, but if anyone knows a way around it without installing GRUB to the MBR, I would Re: Strange dual-boot problem. No, create an account now. So, did you try rebooting after running the recommended repair?

Posting Permissions You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts BB code is On Smilies are And O/Ss can change which is the active partition, GParted is able to do it, for example. You can use below command for getting the MultiBeast.log on your desktop as a text file. deshackNovember 27, 2015 at 10:22 am Reply I'm glad it helped 🙂 Sylvanus MukhimNovember 14, 2015 at 5:33 am Reply It doesn't work in my laptop, after i installed it lead

Drive 0 (my primary boot drive) has a single partition containing Windows 10 on Drive C:. Drive 1 has two partitions: a 100MB System Reserved partition containing the MBR, etc., and a large partition containing Windows 7 on Drive D:. ManixDecember 9, 2015 at 12:05 am Reply Hey, thanks for the article. x86_64), so you need to use a Live that has the same architecture.At this point it is useful to add a remainder to the prompt:source /etc/profile export PS1="(chroot) $PS1" And make

deshackSeptember 2, 2015 at 6:56 pm Reply You can use the first one and choose the simple repair.Anyway, GRUB must be installed in the MBR of the disk where your OS Add to Want to watch this again later? Check the Multibeast.log install log for more details. Code (Text): cp ~/Library/Logs/MultiBeast.log ~/Desktop/MultiBeast.log.txt MihaiBarbu likes this.

I have one similar problem, want to take inputs from you. Last ISO I installed was 10074. Loading... It seems like either GRUB is not correctly installed or it doesn't know about Windows.

I tried holding the Shift key on starting and it still display the black screen and blinking cursor but this time with the text Grub Loading and nothing else happens. My Kubuntu Disk is back to the bootable menu but … I can't boot on it anymore. Went into the home screen and I launched multibeast. 5. If you always want the boot menu, then disable fast startup in Windows 10.

Good luck. his comment is here Also, give a try to Boot Repair. The reason might be that I only have one hard disk? Earlier i tried to run single instruction.

As far as I understand, grub is unable to update correctly in a UEFI environment (maybe not updating its efi components), therefore you have problems with it, like the one explained Please!Click to expand... Also I saw the ethernet is working. http://realink.org/solved-strange/solved-strange-slow-boot.html I mean, with fastboot or similar.

I just installed the latest build, but for some reason, when I turn my PC on, I see the usual BIOS thing, then it's pitch black. Craig KempsonOctober 6, 2014 at 3:01 pm Reply Hi Mattia,This behaviour (how long before another Windows update replaces GRUB with the Windows bootloader?) is exactly why I have dual-boot configurations using I have two cables in the monitor.

deshackAugust 17, 2016 at 9:28 pm Reply Glad it worked!

it worked fine many days, recently I am seeing one problem. I didn't get what Flav said as the solution. The installer fails. Attached Files: MultiBeast.log.txt (7.9 KB, 21 views) config.plist (5.3 KB, 5 views) MihaiBarbu Joined: Nov 6, 2016 Messages: 18 Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon CPU: Intel i7 6700K

i want to login to win 8.1; please suggest solutions to my problem// deshackJanuary 27, 2015 at 5:36 pm Reply Did you try to run Boot Repair? Sign in Transcript Statistics Add translations 14 views 0 Like this video? Today the error is http://paste2.org/LZ0y2v1X . navigate here The only thing you can specify is the physical drive you want to boot off.

I know Windows is oftendestroying Grub but now, I can't even access the Kubuntu Disk. Thanks in advance. Results 1 to 6 of 6 Thread: [SOLVED] Strange dual-boot problem. vaggelisSeptember 4, 2015 at 9:56 am I tried the recommended repair yesterday and today giving me two different errors.

If this doesn't work, try running Boot Repair. Offline #10 2016-07-22 15:50:07 maofree Member Registered: 2012-11-04 Posts: 13 Website Re: [Solved] Dual boot Arch Linux with Windows 10 Thanksfollowing this topic I've solved the same issuethe grub is put They seem pretty much the same to me. And I used legacy clover on mac.

However, still Windows is starting automatically; I don't see Grub on start after rebooting. So when I reboot immediately into BIOS (without booting windows), I can already see the "Windows boot manager" in the boot options. As I have important data in Ubuntu partition I don't want to experiment my own loosing data. Sorry, i am new to it.

Forum New Posts FAQ Tutorial Index Tutorials Join Us Forum Windows 10 Forums Installation and Upgrade Windows 10: Strange Dual-Boot Menu Problem Guihan View Profile View Forum Posts Private Message Junior And thanks for sharing what you did! W7 pro & W10 dual boot problem in Installation and Upgrade I want to Dual Boot my existing W7 pro with W10 pro as in Dual Boot Tutorial by Brink. I have had no luck so far..

When I do a warm boot, however, the dual-boot menu is displayed, and I can choose either OS.